Goud heeft ten opzichte van de meeste andere activaklassen duidelijk ondergepresteerd. Bill Baruch, market strategist bij iiTrader, is daar best tevreden over.

De huidige goudprijs is in zijn ogen een paradijs voor de belegger. Het is van 2011 geleden dat een troy ounce goud nog 1500 dollar kostte en Baruch ziet in die buurt een enorme koopkans weggelegd. De interesse voor goud is snel weggeëbd en daarmee wordt de markt gezuiverd van alle twijfelaars.

Zodra die allemaal uit de markt zijn, kan de omslag er echter razendsnel komen. In een mum van tijd kan er opnieuw 1700 dollar in de noteringstabellen staan, op het einde van dit jaar kan een troy ounce goud zonder enige moeite weer 1800 dollar kosten.

Goud heeft ten opzichte van de meeste andere activaklassen duidelijk ondergepresteerd. Bill Baruch, market strategist bij iiTrader, is daar best tevreden over. De huidige goudprijs is in zijn ogen een paradijs voor de belegger. Het is van 2011 geleden dat een troy ounce goud nog 1500 dollar kostte en Baruch ziet in die buurt een enorme koopkans weggelegd. De interesse voor goud is snel weggeëbd en daarmee wordt de markt gezuiverd van alle twijfelaars. Zodra die allemaal uit de markt zijn, kan de omslag er echter razendsnel komen. In een mum van tijd kan er opnieuw 1700 dollar in de noteringstabellen staan, op het einde van dit jaar kan een troy ounce goud zonder enige moeite weer 1800 dollar kosten.