James Altucher, beheerder bij Formula Capital, is echter van mening dat ze minder erg is dan haar voorgangers. In ieder geval valt ze niet te vergelijken met de Argentinië- of met de Zimbabwe-crisis.

Volgens Altucher komt het er op aan de kalmte te bewaren, de mist zal na een tijdje vanzelf wel optrekken. We hebben veel erger meegemaakt en zowel de economie als de beurs zijn veel sterker dan ze bij vorige crisissen waren.

In 1982-83 waren de meeste Zuid-Amerikaanse landen failliet of toch bijna. De ganse wereld leek bankroet te gaan en we kwamen volop uit een recessie. In de twee jaren nadien stegen de koersen op Wall Street met 47%.

Ook de crash van Black Monday in 1987 was een angstaanjagende gebeurtenis die achteraf toch niet veel meer dan een storm in een glas water leek te zijn.

Hetzelfde geldt voor de Aziatische crisis, die rechtstreeks tot gevolg had dat Rusland over kop ging. Het jaar nadien was er het omvallen het hedge fund Long Term Capital Management.

Altucher verwijst ook naar de gebeurtenissen van 11 september 2001, toen we de indruk kregen dat de wereld zou vergaan. Dat is dus niet gebeurd.

Zo'n grootste bezorgdheid is momenteel dat we op weg op zijn om een nieuwe zeepbel te creëren en om inflatie te veroorzaken. Over de crisis maakt deze fondsbeheerder zich dus niet zo veel zorgen.

James Altucher, beheerder bij Formula Capital, is echter van mening dat ze minder erg is dan haar voorgangers. In ieder geval valt ze niet te vergelijken met de Argentinië- of met de Zimbabwe-crisis. Volgens Altucher komt het er op aan de kalmte te bewaren, de mist zal na een tijdje vanzelf wel optrekken. We hebben veel erger meegemaakt en zowel de economie als de beurs zijn veel sterker dan ze bij vorige crisissen waren. In 1982-83 waren de meeste Zuid-Amerikaanse landen failliet of toch bijna. De ganse wereld leek bankroet te gaan en we kwamen volop uit een recessie. In de twee jaren nadien stegen de koersen op Wall Street met 47%. Ook de crash van Black Monday in 1987 was een angstaanjagende gebeurtenis die achteraf toch niet veel meer dan een storm in een glas water leek te zijn. Hetzelfde geldt voor de Aziatische crisis, die rechtstreeks tot gevolg had dat Rusland over kop ging. Het jaar nadien was er het omvallen het hedge fund Long Term Capital Management. Altucher verwijst ook naar de gebeurtenissen van 11 september 2001, toen we de indruk kregen dat de wereld zou vergaan. Dat is dus niet gebeurd. Zo'n grootste bezorgdheid is momenteel dat we op weg op zijn om een nieuwe zeepbel te creëren en om inflatie te veroorzaken. Over de crisis maakt deze fondsbeheerder zich dus niet zo veel zorgen.