Zij denken dat het slechts een kwestie van tijd zal worden alvorens we gaan terugkeren naar 'business as usual'. Die denkfout wordt onder andere ook door de centrale banken gemaakt.

De huidige crisis gaat volgens Quiggin echter veel verder, zij betekent niet meer of niet minder dan het einde van een tijdperk. Om crisissen in de toekomst te vermijden, zullen de zaken heel anders aangepakt moeten worden.

Er zal volgens de schrijver-econoom komaf moeten worden gemaakt met sommige dingen uit het verleden, terwijl andere dan weer wel behouden kunnen worden.

Het is echter verkeerd te danken dat de crisis gaat overwaaien door de buikriem wat aan te halen, aldus Quiggin.

Zij denken dat het slechts een kwestie van tijd zal worden alvorens we gaan terugkeren naar 'business as usual'. Die denkfout wordt onder andere ook door de centrale banken gemaakt. De huidige crisis gaat volgens Quiggin echter veel verder, zij betekent niet meer of niet minder dan het einde van een tijdperk. Om crisissen in de toekomst te vermijden, zullen de zaken heel anders aangepakt moeten worden. Er zal volgens de schrijver-econoom komaf moeten worden gemaakt met sommige dingen uit het verleden, terwijl andere dan weer wel behouden kunnen worden. Het is echter verkeerd te danken dat de crisis gaat overwaaien door de buikriem wat aan te halen, aldus Quiggin.