Volgens Richard Suttmeier van ValuEngine.com zal hierdoor de volatiliteit op de beurs gaan toenemen. De lage rente brengt namelijk mee dat er weinig alternatieven voorhanden zijn voor een aandelenbelegging.

De beurskoersen wordt echter heen en weer geschud tussen tegenvallend macro-economisch nieuws en de berichtgeving over een stabiele rentepolitiek. Concreet betekent dat we een grote volatiliteit te zien gaan blijven krijgen.

Dat wil dan weer zeggen dat we in een tradersmarkt zitten en niet in een buy-and-hold markt. Suttmeier adviseert de beleggers om in de beurs te stappen op zwakke momenten om vervolgens weer te verkopen wanneer de koersen zijn aangetrokken. Op andere manieren valt in de huidige markt weinig geld te verdienen.

Suttmeier geeft als voorbeeld van zo'n "buy and trade" strategie Intel. Door dit aandeel telkens te kopen op 19 dollar en te verkopen rond 22 dollar, was het mogelijk om een rendement van 15% te realiseren terwijl de koers van Intel nauwelijkse bewoog.

Volgens Richard Suttmeier van ValuEngine.com zal hierdoor de volatiliteit op de beurs gaan toenemen. De lage rente brengt namelijk mee dat er weinig alternatieven voorhanden zijn voor een aandelenbelegging. De beurskoersen wordt echter heen en weer geschud tussen tegenvallend macro-economisch nieuws en de berichtgeving over een stabiele rentepolitiek. Concreet betekent dat we een grote volatiliteit te zien gaan blijven krijgen. Dat wil dan weer zeggen dat we in een tradersmarkt zitten en niet in een buy-and-hold markt. Suttmeier adviseert de beleggers om in de beurs te stappen op zwakke momenten om vervolgens weer te verkopen wanneer de koersen zijn aangetrokken. Op andere manieren valt in de huidige markt weinig geld te verdienen. Suttmeier geeft als voorbeeld van zo'n "buy and trade" strategie Intel. Door dit aandeel telkens te kopen op 19 dollar en te verkopen rond 22 dollar, was het mogelijk om een rendement van 15% te realiseren terwijl de koers van Intel nauwelijkse bewoog.