De zorgen over de Europese staatsschulden escaleerden verder, met Griekenland opnieuw in de schijnwerpers.

Het huidige plan voldoet volgens ABN Amro niet. Ondanks een ingrijpende schuldvermindering haalt Griekenland de begrotingsdoelen niet.

Het huidige plan gaat er bovendien van uit dat Griekenland volgend jaar weer kan lenen op de obligatiemarkt, maar dit lijkt onrealistisch.

Er waren geruchten over een schuldherstructurering of zelfs een uittreden uit de euro, maar een nieuw programma - met extra financiering van minstens EUR 65 mrd - lijkt waarschijnlijker.

De meerderheid van de marktpartijen gelooft volgens ABN Amro dat een herstructurering van de Griekse schuldpositie onvermijdelijk is.

Dit verklaart ook waarom de rente op Griekse tweejaars staatsobligaties meer dan 20% is en die op tienjaars obligaties meer dan 15%.

De zorgen over de Europese staatsschulden escaleerden verder, met Griekenland opnieuw in de schijnwerpers. Het huidige plan voldoet volgens ABN Amro niet. Ondanks een ingrijpende schuldvermindering haalt Griekenland de begrotingsdoelen niet. Het huidige plan gaat er bovendien van uit dat Griekenland volgend jaar weer kan lenen op de obligatiemarkt, maar dit lijkt onrealistisch. Er waren geruchten over een schuldherstructurering of zelfs een uittreden uit de euro, maar een nieuw programma - met extra financiering van minstens EUR 65 mrd - lijkt waarschijnlijker. De meerderheid van de marktpartijen gelooft volgens ABN Amro dat een herstructurering van de Griekse schuldpositie onvermijdelijk is. Dit verklaart ook waarom de rente op Griekse tweejaars staatsobligaties meer dan 20% is en die op tienjaars obligaties meer dan 15%.