In zijn boek komt onder andere de olievoorziening van het land aan bod, met name de afhankelijkheid van de Verenigde Staten van de import van olie uit het Midden-Oosten.

Een mogelijke oplossing zou er kunnen uit bestaan om een minimumolieprijs te garanderen aan bedrijven die op het grondgebied van de Verenigde Staten naar olie boren.

Daarmee zouden de bedrijven in kwestie meer risico's durven te nemen, terwijl er anderzijds toch meer in het milieu zou geïnvesteerd worden. Bovendien zou die minimumprijs ook de consumenten tot een spaarzamer gebruik aanzetten, wat eveneens goed is voor het milieu.

In zijn boek komt onder andere de olievoorziening van het land aan bod, met name de afhankelijkheid van de Verenigde Staten van de import van olie uit het Midden-Oosten. Een mogelijke oplossing zou er kunnen uit bestaan om een minimumolieprijs te garanderen aan bedrijven die op het grondgebied van de Verenigde Staten naar olie boren. Daarmee zouden de bedrijven in kwestie meer risico's durven te nemen, terwijl er anderzijds toch meer in het milieu zou geïnvesteerd worden. Bovendien zou die minimumprijs ook de consumenten tot een spaarzamer gebruik aanzetten, wat eveneens goed is voor het milieu.