Beide bedrijven hebben er mee ingestemd dat Huawei M4S, Option's 100% eigen halfgeleiderbedrijf, zal verwerven voor bij benadering 8 miljoen EURO.

M4S ontwikkelt een state-of-the-art Radio Frequency (RF) chipset van de volgende generatie die kan gebruikt worden in 4G-producten.

Option startte in juli van dit jaar een proces op om M4S te verkopen aan een bedrijf dat beter de volle mogelijkheden van deze RF-technologie kan ondersteunen en helpen uitbouwen.

De verkoop van M4S aan Huawei maakt het mogelijk dat de technologie van M4S kan terugvallen op de uitgebreide middelen van Huawei's O&O- en distributiecapaciteiten.

In de geest van de toekomstige samenwerking heeft Option haar anti-dumping en anti-subsidie klachten voor de import van draadloze wireless wide area networking modems uit China teruggetrokken, de Belgische regering gevraagd om de vraag naar vrijwaringsmaatregelen in te trekken en de Europese Commissie gevraagd om de drie onderzoeken te sluiten.

Beide bedrijven hebben er mee ingestemd dat Huawei M4S, Option's 100% eigen halfgeleiderbedrijf, zal verwerven voor bij benadering 8 miljoen EURO. M4S ontwikkelt een state-of-the-art Radio Frequency (RF) chipset van de volgende generatie die kan gebruikt worden in 4G-producten. Option startte in juli van dit jaar een proces op om M4S te verkopen aan een bedrijf dat beter de volle mogelijkheden van deze RF-technologie kan ondersteunen en helpen uitbouwen. De verkoop van M4S aan Huawei maakt het mogelijk dat de technologie van M4S kan terugvallen op de uitgebreide middelen van Huawei's O&O- en distributiecapaciteiten. In de geest van de toekomstige samenwerking heeft Option haar anti-dumping en anti-subsidie klachten voor de import van draadloze wireless wide area networking modems uit China teruggetrokken, de Belgische regering gevraagd om de vraag naar vrijwaringsmaatregelen in te trekken en de Europese Commissie gevraagd om de drie onderzoeken te sluiten.