Chairman Stephen Green van HSBC waarschuwt echter voor de toekomst van de banksector als gevolg van een te ingrijpende regularisering. Als gevolg van die regularisering kan volgens Green de leefbaarheid van de sector in het gedrang komen.

Green wijst er op dat de banksector ook in de toekomst prioritair is voor de economische vitaliteit. Hij maakt zich vooral zorgen over de kapitaalvereisten voor de investment banken.

Het is volgens hem bijzonder moeilijk om eender welk plan te realiseren voor het openbreken van de banken. Daarbij zou een onderscheid worden gemaakt tussen investment en retail bankieren. Green vindt het belangrijk dat hieromtrent zo snel mogelijk klare wijn wordt geschonken.

Chairman Stephen Green van HSBC waarschuwt echter voor de toekomst van de banksector als gevolg van een te ingrijpende regularisering. Als gevolg van die regularisering kan volgens Green de leefbaarheid van de sector in het gedrang komen. Green wijst er op dat de banksector ook in de toekomst prioritair is voor de economische vitaliteit. Hij maakt zich vooral zorgen over de kapitaalvereisten voor de investment banken. Het is volgens hem bijzonder moeilijk om eender welk plan te realiseren voor het openbreken van de banken. Daarbij zou een onderscheid worden gemaakt tussen investment en retail bankieren. Green vindt het belangrijk dat hieromtrent zo snel mogelijk klare wijn wordt geschonken.