Het bericht over de kapitaalverhoging werd dit weekeinde gebracht door de Financial Times en werd bij de bekendmaking van de cijfers bevestigd.

Als de plaatsing van nieuwe aandelen ook effectief doorgaat zal dit de grootste emissie zijn in het Verenigd Koninkrijk. Groter in ieder geval dan de emissie van Royal Bank of Scotland afgelopen april, zo merkt Steentjes Vermogensbeheer op.

De kapitaalinjectie is overigens niet uit nood geboren, zo benadrukt Wilfried Steentjes. De bank is één van de weinigen die zich redelijk door deze kredietcrisis heen weet te slaan.

Dit omdat men in Europa en het Midden Oosten winstgevend werkt. Ook heeft de bank in de afgelopen jaren altijd een veel grotere kapitaalbasis gehad dan de concurrenten.

De verhoging van het kapitaal komt omdat men zich wil voorbereiden op de huidige economische situatie. Men zal meer dubieuze debiteuren krijgen.

Het kapitaal dat men hiervoor moet aanhouden volgens de reglementen van het zogenoemde "Bazel II" geeft druk op de balans.

Met de voorgenomen kapitaalverhoging blijft men nog altijd een van de sterkste banken in de wereld.

Op zichzelf is het volgens Steentjes Vermogensbeheer juist hetgeen de directie van HSBC doet, echter in het huidige negatieve omgeving wordt deze berichten soms anders uitgelegd dan het in normale tijden zou worden. Wat gisteren dan ook gebeurde. Iets wat eigenlijk goed nieuws was, kreeg een negatieve notatie.

Het bericht over de kapitaalverhoging werd dit weekeinde gebracht door de Financial Times en werd bij de bekendmaking van de cijfers bevestigd. Als de plaatsing van nieuwe aandelen ook effectief doorgaat zal dit de grootste emissie zijn in het Verenigd Koninkrijk. Groter in ieder geval dan de emissie van Royal Bank of Scotland afgelopen april, zo merkt Steentjes Vermogensbeheer op.De kapitaalinjectie is overigens niet uit nood geboren, zo benadrukt Wilfried Steentjes. De bank is één van de weinigen die zich redelijk door deze kredietcrisis heen weet te slaan. Dit omdat men in Europa en het Midden Oosten winstgevend werkt. Ook heeft de bank in de afgelopen jaren altijd een veel grotere kapitaalbasis gehad dan de concurrenten.De verhoging van het kapitaal komt omdat men zich wil voorbereiden op de huidige economische situatie. Men zal meer dubieuze debiteuren krijgen. Het kapitaal dat men hiervoor moet aanhouden volgens de reglementen van het zogenoemde "Bazel II" geeft druk op de balans. Met de voorgenomen kapitaalverhoging blijft men nog altijd een van de sterkste banken in de wereld. Op zichzelf is het volgens Steentjes Vermogensbeheer juist hetgeen de directie van HSBC doet, echter in het huidige negatieve omgeving wordt deze berichten soms anders uitgelegd dan het in normale tijden zou worden. Wat gisteren dan ook gebeurde. Iets wat eigenlijk goed nieuws was, kreeg een negatieve notatie.