ECB president Mario Draghi heeft al herhaaldelijk zijn bezorgdheid over de dure euro uitgesproken maar tot dusver heeft hij nog niets concreets gedaan om de euro te stuiten in zijn vaart. Het staat nochtans buiten kijf dat de euro onmogelijk op de huidige koersniveaus kan standhouden.

HSBC durft dan ook te mikken op een correctie in de koers van de euro. Onlangs stootte de koers van de euro door tot in de buurt van het niveau van 1,40 dollar. Vorige week drong de Franse minister van Financiën nog aan op nieuwe ingrepen om de euro lager te duwen.

ECB president Mario Draghi heeft al herhaaldelijk zijn bezorgdheid over de dure euro uitgesproken maar tot dusver heeft hij nog niets concreets gedaan om de euro te stuiten in zijn vaart. Het staat nochtans buiten kijf dat de euro onmogelijk op de huidige koersniveaus kan standhouden. HSBC durft dan ook te mikken op een correctie in de koers van de euro. Onlangs stootte de koers van de euro door tot in de buurt van het niveau van 1,40 dollar. Vorige week drong de Franse minister van Financiën nog aan op nieuwe ingrepen om de euro lager te duwen.