Het aandeel won in een reactie 6% aan waarde. De analisten van ABN Amro blijven echter sceptisch over de mogelijkheden voor HP om weer een succesvolle koers te varen.

Hoewel de omzet met USD 28,4 miljard iets hoger uitkwam dan de verwachting, is in vergelijking met het afgelopen jaar wel sprake van een daling met 6%.

Dat geldt ook voor de winst per aandeel van USD 0,82. Deze kwam weliswaar USD 0,11 hoger uit dan, maar hierbij was wel sprake van een daling met 11% in vergeleken met een jaar eerder. Ook de operationele marges daalden.

Hewlett Packard is blootgesteld aan krimpmarkten als de computer- en printermarkt. Ook bij de meer dynamische segmenten als hardware staat de omzet onder druk, evenals bij dienstverlening en software.

Alle divisies van HP laten een omzetdaling zien. Het bedrijf beschikt niet over innovatieve producten die de trend kunnen keren. ABN Amro blijft bij de opinie verkopen.

Het aandeel won in een reactie 6% aan waarde. De analisten van ABN Amro blijven echter sceptisch over de mogelijkheden voor HP om weer een succesvolle koers te varen. Hoewel de omzet met USD 28,4 miljard iets hoger uitkwam dan de verwachting, is in vergelijking met het afgelopen jaar wel sprake van een daling met 6%. Dat geldt ook voor de winst per aandeel van USD 0,82. Deze kwam weliswaar USD 0,11 hoger uit dan, maar hierbij was wel sprake van een daling met 11% in vergeleken met een jaar eerder. Ook de operationele marges daalden. Hewlett Packard is blootgesteld aan krimpmarkten als de computer- en printermarkt. Ook bij de meer dynamische segmenten als hardware staat de omzet onder druk, evenals bij dienstverlening en software. Alle divisies van HP laten een omzetdaling zien. Het bedrijf beschikt niet over innovatieve producten die de trend kunnen keren. ABN Amro blijft bij de opinie verkopen.