Daardoor zouden de maatregelen die werden aangekondigd om de economie sneller te doen groeien teruggeschroefd worden, de staat zou minder belastingontvangsten krijgen waardoor het land uiteindelijk niet meer in staat zou zijn om de schulden terug te betalen.

De verdere gevolgen laten zich raden: Italië dreigt zodoende de katalysator te worden die de Europese schuldencrisis opnieuw doet oplaaien.

Daarmee zou zich hetzelfde voltrekken als in 2010 en 2011, toen heel Europa bij wijze van spreken op zijn kop kwam te staan. De uitslag van de verkiezingen zal dan ook met meer dan gewone aandacht afgewacht worden.

Daardoor zouden de maatregelen die werden aangekondigd om de economie sneller te doen groeien teruggeschroefd worden, de staat zou minder belastingontvangsten krijgen waardoor het land uiteindelijk niet meer in staat zou zijn om de schulden terug te betalen. De verdere gevolgen laten zich raden: Italië dreigt zodoende de katalysator te worden die de Europese schuldencrisis opnieuw doet oplaaien. Daarmee zou zich hetzelfde voltrekken als in 2010 en 2011, toen heel Europa bij wijze van spreken op zijn kop kwam te staan. De uitslag van de verkiezingen zal dan ook met meer dan gewone aandacht afgewacht worden.