Vanaf nu hanteren de analisten van ABN Amro een houdadvies in plaats van een verkoopadvies voor dit aandeel.

Banco Santander is de grootste Spaanse bank; bovendien is de bank al jarenlang sterk internationaal georiënteerd. In het tweede kwartaal moest Banco Santander forse afschrijvingen doen op de vastgoedportefeuille.

Verder moest de bank afschrijven op leningen die verstrekt waren op de Braziliaanse markt. Desondanks wist Banco Santander in het tweede kwartaal goede prestaties neer te zetten.

Adviesverhoging van verkopen naar houden

Banco Santander is volgens ABN Amro goed gediversifieerd en daardoor niet alleen afhankelijk van de ontwikkelingen op de Spaanse thuismarkt.

De bank presteert goed in met name Brazilië en -tot op zekere hoogte- het Verenigd Koninkrijk. Banco Santander werkt aan een verbetering van de kapitaalratio's maar de risico's op nieuwe (en hogere) afschrijvingen zijn nog altijd aanwezig.

In dit stadium achten de analisten van ABN Amro het verantwoord om het advies voor Banco Santander te verhogen van verkopen naar houden.

De bank loopt risico's op de Spaanse thuismarkt; bovendien is het aandeel niet goedkoop. Daar staat tegenover dat het aandeel Banco Santander veel herstelpotentieel heeft en dat de activiteiten van de bank in Brazilië in de lift zitten.

Vanaf nu hanteren de analisten van ABN Amro een houdadvies in plaats van een verkoopadvies voor dit aandeel. Banco Santander is de grootste Spaanse bank; bovendien is de bank al jarenlang sterk internationaal georiënteerd. In het tweede kwartaal moest Banco Santander forse afschrijvingen doen op de vastgoedportefeuille. Verder moest de bank afschrijven op leningen die verstrekt waren op de Braziliaanse markt. Desondanks wist Banco Santander in het tweede kwartaal goede prestaties neer te zetten. Adviesverhoging van verkopen naar houdenBanco Santander is volgens ABN Amro goed gediversifieerd en daardoor niet alleen afhankelijk van de ontwikkelingen op de Spaanse thuismarkt. De bank presteert goed in met name Brazilië en -tot op zekere hoogte- het Verenigd Koninkrijk. Banco Santander werkt aan een verbetering van de kapitaalratio's maar de risico's op nieuwe (en hogere) afschrijvingen zijn nog altijd aanwezig. In dit stadium achten de analisten van ABN Amro het verantwoord om het advies voor Banco Santander te verhogen van verkopen naar houden. De bank loopt risico's op de Spaanse thuismarkt; bovendien is het aandeel niet goedkoop. Daar staat tegenover dat het aandeel Banco Santander veel herstelpotentieel heeft en dat de activiteiten van de bank in Brazilië in de lift zitten.