De winsten voor de belangrijkste indices lopen al snel op tot driekwart procent. Economisch gezien was er goed nieuws in verband met een lager inflatiecijfer. Het Labor Department maakte bekend dat de Consumer Price Index vorige maand met 0,30% is gedaald.

De benzineprijzen daalden met 6,80%, of de grootste daling in drie jaar. Anderzijds werd aardgas 4,10% goedkoper. De lagere energieprijzen geven de Amerikaanse consumenten wat meer ademruimte en dat ondersteunt uiteraard de economie.

Houden financiële markten rekening met een zeldzame ramp?

Houden de financiële markten rekening met een 'uitzonderlijke ramp' - zoals langdurige stagnatie - in de Europese economie in de (nabije) toekomst? De koersen in de eurozone zelf hebben dit risico duidelijk ingecalculeerd, berekent Goldman Sachs.

Maar is er veel minder bewijs dat markten buiten Europa dit ook doen.

De maatregelen die Europa het afgelopen half jaar heeft genomen, zouden erin kunnen zijn geslaagd om buiten Europa de perceptie weg te nemen dat er veel risico bestaat dat negatieve Europese ontwikkelingen zouden kunnen overslaan naar andere delen van de wereld.

De winsten voor de belangrijkste indices lopen al snel op tot driekwart procent. Economisch gezien was er goed nieuws in verband met een lager inflatiecijfer. Het Labor Department maakte bekend dat de Consumer Price Index vorige maand met 0,30% is gedaald. De benzineprijzen daalden met 6,80%, of de grootste daling in drie jaar. Anderzijds werd aardgas 4,10% goedkoper. De lagere energieprijzen geven de Amerikaanse consumenten wat meer ademruimte en dat ondersteunt uiteraard de economie.Houden financiële markten rekening met een zeldzame ramp? Houden de financiële markten rekening met een 'uitzonderlijke ramp' - zoals langdurige stagnatie - in de Europese economie in de (nabije) toekomst? De koersen in de eurozone zelf hebben dit risico duidelijk ingecalculeerd, berekent Goldman Sachs. Maar is er veel minder bewijs dat markten buiten Europa dit ook doen. De maatregelen die Europa het afgelopen half jaar heeft genomen, zouden erin kunnen zijn geslaagd om buiten Europa de perceptie weg te nemen dat er veel risico bestaat dat negatieve Europese ontwikkelingen zouden kunnen overslaan naar andere delen van de wereld.