Daardoor gaat de aandacht vooral uit naar de analistenrapporten, die in deze periode van het jaar massaal worden verspreid. Met name de technische analyse kreeg de afgelopen dagen nogal wat aandacht.

De AEX liet vorige week volgens ABN Amro maar weinig beweging zien. De Amsterdamse graadmeter consolideert tussen de eerste steun 340,21 en weerstand 347,00.

Hogere niveaus liggen in lijn der verwachting zolang de AEX boven 340,21 bivakkeert. Een stap terug om dit niveau te testen als nieuwe steun doet dus niets af aan het huidige positieve sentiment. Een doorbraak boven 347,00 maakt de weg vrij richting de tweede weerstand op 363,11.

De weekgrafiek zit nog steeds gevangen in een grote driehoeksformatie. De bovenkant op 347,00 (tussenliggende top en lange termijn dalende weerstandslijn) ligt momenteel zwaar onder druk.

Een weekslot van de AEX boven dit laatste niveau zou een lange termijn verbetering signaleren en creëert ruimte richting 374,19. Onder 319,75 komen volgens ABN Amro de bears weer in beeld.

Daardoor gaat de aandacht vooral uit naar de analistenrapporten, die in deze periode van het jaar massaal worden verspreid. Met name de technische analyse kreeg de afgelopen dagen nogal wat aandacht. De AEX liet vorige week volgens ABN Amro maar weinig beweging zien. De Amsterdamse graadmeter consolideert tussen de eerste steun 340,21 en weerstand 347,00. Hogere niveaus liggen in lijn der verwachting zolang de AEX boven 340,21 bivakkeert. Een stap terug om dit niveau te testen als nieuwe steun doet dus niets af aan het huidige positieve sentiment. Een doorbraak boven 347,00 maakt de weg vrij richting de tweede weerstand op 363,11. De weekgrafiek zit nog steeds gevangen in een grote driehoeksformatie. De bovenkant op 347,00 (tussenliggende top en lange termijn dalende weerstandslijn) ligt momenteel zwaar onder druk. Een weekslot van de AEX boven dit laatste niveau zou een lange termijn verbetering signaleren en creëert ruimte richting 374,19. Onder 319,75 komen volgens ABN Amro de bears weer in beeld.