Jim Rogers, chairman van Rogers Holdings en auteur van het "Street Smarts: Adventures on the Road and in the Markets" adviseert om gouden en zilveren munten goed bij te houden. Haast om bij te kopen is er vanzelfsprekend niet, maar verkopen zou Rogers ook niet doen.

Bijkopen doet Rogers alleen wanneer de prijs verder zou dalen. De goudprijs is gedurende 12 jaar op rij in prijs gestegen en is het ongewoon dat een asset klasse gedurende een zo lang periode in waarde toeneemt.

De huidige correctie komt dan ook niet onverwacht. Maar de lange termijn vooruitzichten voor edelmetalen zien er nog altijd prima uit, aldus Rogers.

Jim Rogers, chairman van Rogers Holdings en auteur van het "Street Smarts: Adventures on the Road and in the Markets" adviseert om gouden en zilveren munten goed bij te houden. Haast om bij te kopen is er vanzelfsprekend niet, maar verkopen zou Rogers ook niet doen. Bijkopen doet Rogers alleen wanneer de prijs verder zou dalen. De goudprijs is gedurende 12 jaar op rij in prijs gestegen en is het ongewoon dat een asset klasse gedurende een zo lang periode in waarde toeneemt. De huidige correctie komt dan ook niet onverwacht. Maar de lange termijn vooruitzichten voor edelmetalen zien er nog altijd prima uit, aldus Rogers.