Het verhaal rondom deze munt is hetzelfde als die van vele munten uit de opkomende landen. Sinds mei verlaten de beleggers massaal de munt.

Die zorgde voor rentemaatregelen van de centrale bank en monetair ingrijpen in de obligatiemarkt. Het gevolg was natuurlijk een fors oplopende rente in India.

10-jarige leningen stegen van 7,2% naar 8%. Van een grote terugkeer van beleggers in deze markt is echter nog geen sprake.

Een andere markt die heeft geleden onder de fors stijgende Amerikaanse rente is de Dim Sum Markt. Dit zijn leningen die in de Chinese Renminbi worden uitgegeven.

Nu is deze munt niet vrij verhandelbaar dus wordt het in een aparte markt genoteerd. Deze leningen kwamen in 2010 naar de markt en hadden een enthousiaste ontvangst.

Inmiddels is de belangstelling helemaal weg. Sinds een maand is er geen nieuwe lening uitgegeven.

De koersen zijn ook fors gedaald waardoor het rendement is opgelopen van 4,35% naar 5,7% maar handel is dun. Daar kan Bernanke de schuld van krijgen maar wellicht is het warrige monetaire beleid verantwoordelijk.

Het verhaal rondom deze munt is hetzelfde als die van vele munten uit de opkomende landen. Sinds mei verlaten de beleggers massaal de munt. Die zorgde voor rentemaatregelen van de centrale bank en monetair ingrijpen in de obligatiemarkt. Het gevolg was natuurlijk een fors oplopende rente in India. 10-jarige leningen stegen van 7,2% naar 8%. Van een grote terugkeer van beleggers in deze markt is echter nog geen sprake. Een andere markt die heeft geleden onder de fors stijgende Amerikaanse rente is de Dim Sum Markt. Dit zijn leningen die in de Chinese Renminbi worden uitgegeven. Nu is deze munt niet vrij verhandelbaar dus wordt het in een aparte markt genoteerd. Deze leningen kwamen in 2010 naar de markt en hadden een enthousiaste ontvangst. Inmiddels is de belangstelling helemaal weg. Sinds een maand is er geen nieuwe lening uitgegeven. De koersen zijn ook fors gedaald waardoor het rendement is opgelopen van 4,35% naar 5,7% maar handel is dun. Daar kan Bernanke de schuld van krijgen maar wellicht is het warrige monetaire beleid verantwoordelijk.