Sindsdien is de goudprijs in een horizontale "trading range" tussen 1.800 en 1.522 dollar terchtgekomen. Een korte dip richting 1.500 dollar is niet uit te sluiten maar Van Herck verwacht dat dit de laatste stuiptrekking van de neerwaartse correctie sinds 2011 zal zijn.

De RSI-indicator is ondertussen tot het laagste peil van de afgelopen vijf jaar teruggevallen wat het uitbodemingsproces een bijkomend argument geeft.

Als slotbedeking bij deze weekgrafiek geeft Van Herck nog mee dat goud zijn top in september 2011 bereikte. Net op het moment dat de beurzen aan een opwaartse fase begonnen.

Een stijging van de goudprijs zou wel eens het spiegelbeeld van een correctie op de beurzen kunnen zijn. Op de daggrafiek ziet men de koersdaling sinds oktober 2012.

Ondertussen is op de daggrafiek de RSI-indicator sterk teruggevallen. Het zou ideaal zijn mochten we volgens Geert Van Herck van Leleux nog eens een korte dip van de goudprijs tot onder 1.550 dollar krijgen wat een instapopportuniteit zou zijn.

Een laatste koersdip gecombineerd met een negatief sentiment en een positieve divergentie met de RSI-indicator zou een mooi aankoopsignaal zijn. Als instrument gebruikt Van Herck de liquide GLD-tracker (alle info in de bijgevoegde PDF).

Sindsdien is de goudprijs in een horizontale "trading range" tussen 1.800 en 1.522 dollar terchtgekomen. Een korte dip richting 1.500 dollar is niet uit te sluiten maar Van Herck verwacht dat dit de laatste stuiptrekking van de neerwaartse correctie sinds 2011 zal zijn. De RSI-indicator is ondertussen tot het laagste peil van de afgelopen vijf jaar teruggevallen wat het uitbodemingsproces een bijkomend argument geeft. Als slotbedeking bij deze weekgrafiek geeft Van Herck nog mee dat goud zijn top in september 2011 bereikte. Net op het moment dat de beurzen aan een opwaartse fase begonnen. Een stijging van de goudprijs zou wel eens het spiegelbeeld van een correctie op de beurzen kunnen zijn. Op de daggrafiek ziet men de koersdaling sinds oktober 2012. Ondertussen is op de daggrafiek de RSI-indicator sterk teruggevallen. Het zou ideaal zijn mochten we volgens Geert Van Herck van Leleux nog eens een korte dip van de goudprijs tot onder 1.550 dollar krijgen wat een instapopportuniteit zou zijn. Een laatste koersdip gecombineerd met een negatief sentiment en een positieve divergentie met de RSI-indicator zou een mooi aankoopsignaal zijn. Als instrument gebruikt Van Herck de liquide GLD-tracker (alle info in de bijgevoegde PDF).