Hopelijk worden (Griekse) losse eindjes volgende week aan elkaar geknoopt

De markten zijn de laatste dagen volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas beter georienteerd en dit zou well eens het begin kunnen zijn van een eindejaarsrally. De aanvankelijke reactie op het “nog-geen akkoord” met betrekking tot Griekenland was negatief.

Maar de markt begreep snel dat het vooral gaat over het invullen van technische details. De toon met betrekking tot Griekenland is stevig veranderd van grexit naar ‘we moeten het land steunen maar weten nog niet hoe we het gaan financieren’. Laat ons hopen dat begin volgende week de losse eindjes aan elkaar kunnen worden geknoopt, zo stelt Philippe Gijsels.

De Amerikaanse fiscal cliff

Wat de Amerikaanse fiscal cliff betreft is hij ook eerder positief gestemd. Beide kanten kunnen zich hier geen uitschuiver veroorloven. Dus een deal voor Kerst lijkt dan ook mogelijk. Dus we kijkt de BNP Paribas-econoom uit naar wat positieve newsflow die samen met de liquiditeitsinjecties de markten zou moeten kunnen ondersteunen.

En daar kan een downgrade voor Frankrijk, die eigenlijk in de markt al geruime tijd verwacht werd, volgens Gijsels niets aan veranderen. Moody’s heeft gedaan wat Standard en Poor’s al een tijd geleden heeft gedaan. De rating blijft hoog en de impact op de rentes beperkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content