- Het Chinese bureau voor de statistiek melde een opvallende opvering in het vertrouwen van de inkoopmanagers. De index steeg naar 52,4 en wees daarmee voor het eerst in zes maanden tijd op een economische expansie. Kernpunten uit het officiële rapport waren de stijgende lijn bij nieuwe opdrachten, lopende productie en de inkoopvolumes. De voorraden ruwe materialen en geproduceerde goederen namen af en nieuwe exportorders verbeteren, hoewel de dalende trend intact bleef.

- De Chinese premier Wen Jiabao rapporteerde dit weekend dat de industriële productie in maart met 8,3% gestegen was t.o.v. maart vorig jaar tegenover een groei van slechts 3,8% doorheen de eerste twee maanden van het jaar.

- De import van koper en ijzererts steeg in maart naar een absoluut record. Dit is hoopgevend nieuws voor de grondstoffensector. De koperprijs is trouwens al geruime tijd in uitstekende doen. Van een forse - waar vele kandidaat koper op hadden gehoopt - is echter geen sprake geweest. Er heerst nog steeds enige onzekerheid op de markt, waardoor nogal wat kandidaat-kopers de kat uit de boom kijken. Omdat de prijzen niet echt dramatisch dalen, wordt in sommige gevallen toch maar besloten om te kopen.

- Het Chinese bureau voor de statistiek melde een opvallende opvering in het vertrouwen van de inkoopmanagers. De index steeg naar 52,4 en wees daarmee voor het eerst in zes maanden tijd op een economische expansie. Kernpunten uit het officiële rapport waren de stijgende lijn bij nieuwe opdrachten, lopende productie en de inkoopvolumes. De voorraden ruwe materialen en geproduceerde goederen namen af en nieuwe exportorders verbeteren, hoewel de dalende trend intact bleef. - De Chinese premier Wen Jiabao rapporteerde dit weekend dat de industriële productie in maart met 8,3% gestegen was t.o.v. maart vorig jaar tegenover een groei van slechts 3,8% doorheen de eerste twee maanden van het jaar. - De import van koper en ijzererts steeg in maart naar een absoluut record. Dit is hoopgevend nieuws voor de grondstoffensector. De koperprijs is trouwens al geruime tijd in uitstekende doen. Van een forse - waar vele kandidaat koper op hadden gehoopt - is echter geen sprake geweest. Er heerst nog steeds enige onzekerheid op de markt, waardoor nogal wat kandidaat-kopers de kat uit de boom kijken. Omdat de prijzen niet echt dramatisch dalen, wordt in sommige gevallen toch maar besloten om te kopen.