Op het reddingsplan voor Ierland valt op zich weinig aan te merken, terwijl de Europese Unie en het IMF over voldoende slagkracht beschikken om een escalatie van de begrotingscrisis het hoofd te bieden.

Gezien de geringe omvang van het land maakt Wien zich weinig zorgen over Portugal. Spanje zal moeilijker op te lossen zijn, maar de Spaanse banken zijn sterker dan de Ierse.

Daarnaast is de vastgoedzeepbel vooral geconcentreerd in de vakantiecentra, waar het vastgoed vaak in handen is van buitenlanders.

Spanje kan zijn vastgoedproblemen deels oplossen door foreclosures. Volgens Wien hebben de PIIGS drie jaar om hun financiën in orde te krijgen door een combinatie van besparen, meer belastingen en hogere groei. Is er na drie jaar niets veranderd, dan kunnen de problemen echter als een boomerang terugkeren.

Op het reddingsplan voor Ierland valt op zich weinig aan te merken, terwijl de Europese Unie en het IMF over voldoende slagkracht beschikken om een escalatie van de begrotingscrisis het hoofd te bieden. Gezien de geringe omvang van het land maakt Wien zich weinig zorgen over Portugal. Spanje zal moeilijker op te lossen zijn, maar de Spaanse banken zijn sterker dan de Ierse. Daarnaast is de vastgoedzeepbel vooral geconcentreerd in de vakantiecentra, waar het vastgoed vaak in handen is van buitenlanders. Spanje kan zijn vastgoedproblemen deels oplossen door foreclosures. Volgens Wien hebben de PIIGS drie jaar om hun financiën in orde te krijgen door een combinatie van besparen, meer belastingen en hogere groei. Is er na drie jaar niets veranderd, dan kunnen de problemen echter als een boomerang terugkeren.