De aandelenbeurs in Tokio toonde dinsdag weer herstel, na het forse verlies van een dag eerder. De hoop dat de Japanse premier Shinzo Abe de geplande btw-verhoging zal uitstellen en verkiezingen zal uitroepen, wakkerde de kooplust onder beleggers aan.

De Nikkei eindigde 2,2 procent hoger op 17.344,06 punten. Maandag zakte de hoofdindex nog 3 procent nadat was gebleken dat de Japanse economie opnieuw in een recessie zit. Bij de bedrijven stal Sony de show.

Het aandeel klom 6,4 procent en bereikte de hoogste koers sinds april 2011. Het elektronicaconcern wil de komende 3 jaar 11 miljard dollar aan omzet uit zijn filmdivisie halen, zo'n 36 procent meer dan nu.

De andere beurzen in het Verre Oosten gingen overwegend omlaag. De Shanghai Composite zakte 0,8 procent na een sterker dan verwachte prijsdaling van nieuwe huizen in China. De Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,9 procent en de All Ordinaries in Sydney verloor 0,2 procent. In Seoul won de Kospi 1,2 procent. (Belga/NS)

De aandelenbeurs in Tokio toonde dinsdag weer herstel, na het forse verlies van een dag eerder. De hoop dat de Japanse premier Shinzo Abe de geplande btw-verhoging zal uitstellen en verkiezingen zal uitroepen, wakkerde de kooplust onder beleggers aan.De Nikkei eindigde 2,2 procent hoger op 17.344,06 punten. Maandag zakte de hoofdindex nog 3 procent nadat was gebleken dat de Japanse economie opnieuw in een recessie zit. Bij de bedrijven stal Sony de show. Het aandeel klom 6,4 procent en bereikte de hoogste koers sinds april 2011. Het elektronicaconcern wil de komende 3 jaar 11 miljard dollar aan omzet uit zijn filmdivisie halen, zo'n 36 procent meer dan nu. De andere beurzen in het Verre Oosten gingen overwegend omlaag. De Shanghai Composite zakte 0,8 procent na een sterker dan verwachte prijsdaling van nieuwe huizen in China. De Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,9 procent en de All Ordinaries in Sydney verloor 0,2 procent. In Seoul won de Kospi 1,2 procent. (Belga/NS)