Hoop is momenteel sterker dan realiteitszin, maar de vraag is hoe lang dat nog kan blijven duren. De multiples zijn met een factor 1,70 gestegen sinds de laatste aankondiging van QE. Anderzijds zijn in dezelfde periode de winstverwachtingen voor de bedrijven op Wall Street fors gereduceerd.

Zowel de wereldhandel als de economische groei zijn tijdens dezelfde periode ingestort. In het verleden zijn er nog periodes geweest dat de hoop zich verwijderde van de realiteit, maar die periodes hebben nooit lang geduurd. Alleen op korte termijn kan hoop de realiteit verdringen.

Hoop is momenteel sterker dan realiteitszin, maar de vraag is hoe lang dat nog kan blijven duren. De multiples zijn met een factor 1,70 gestegen sinds de laatste aankondiging van QE. Anderzijds zijn in dezelfde periode de winstverwachtingen voor de bedrijven op Wall Street fors gereduceerd. Zowel de wereldhandel als de economische groei zijn tijdens dezelfde periode ingestort. In het verleden zijn er nog periodes geweest dat de hoop zich verwijderde van de realiteit, maar die periodes hebben nooit lang geduurd. Alleen op korte termijn kan hoop de realiteit verdringen.