Bij alle grote velden in het land worden opnieuw gecontroleerd door de troepen van Khadaffi. Bovendien dreigt ook de aanvoer uit Nigeria te worden verstoord. Vorige week gingen de nakende verkiezingen al gepaard met een opstoot van geweld.

Net als Libië produceert Nigeria een light sweet crude variant van hoge kwaliteit. Het was geen verrassing dat de olieprijs in deze omstandigheden hoge toppen scheerde.

De prijs van een vat West Texas Intermediate (WTI) voor levering in mei klom vorige week met 4,5 procent. Brent uit de Noordzee presteerde relatief gezien beter en liet op weekbasis 6,7 procent bijschrijven.

Bij alle grote velden in het land worden opnieuw gecontroleerd door de troepen van Khadaffi. Bovendien dreigt ook de aanvoer uit Nigeria te worden verstoord. Vorige week gingen de nakende verkiezingen al gepaard met een opstoot van geweld. Net als Libië produceert Nigeria een light sweet crude variant van hoge kwaliteit. Het was geen verrassing dat de olieprijs in deze omstandigheden hoge toppen scheerde. De prijs van een vat West Texas Intermediate (WTI) voor levering in mei klom vorige week met 4,5 procent. Brent uit de Noordzee presteerde relatief gezien beter en liet op weekbasis 6,7 procent bijschrijven.