Ook in de regio Asia Pacific is het resultatenseizoen op gang gekomen, met vandaag onder andere de resultaten van Konica Minolta. De cijfers van dit bedrijf vielen mee, zodat de koers in reactie hoger mag.

Nieuwe steunmaatregelen van Chinese regering op komst?

De Chinese economie groeide in het tweede kwartaal met 7,6 procent op jaarbasis. Dit is het laagste cijfer in 3 jaar. Toch werd het groeicijfer door de markt als een meevaller geïnterpreteerd want door sommige economen en analisten werd erger verwacht.

De groei van de industriële productie vertraagde tot 9,5 procent tegenover 11,6 procent in het eerste kwartaal. In de loop van deze week zal het Chinese kabinet volgens Royal Bank of Scotland nieuwe maatregelen aankondigen die de groei moeten stimuleren.

De hoop op nieuwe initiatieven, zowel op het monetaire vlak als qua nieuwe infrastructuurinvesteringen, duwde ook de grondstoffenprijzen hoger.

Ook in de regio Asia Pacific is het resultatenseizoen op gang gekomen, met vandaag onder andere de resultaten van Konica Minolta. De cijfers van dit bedrijf vielen mee, zodat de koers in reactie hoger mag.Nieuwe steunmaatregelen van Chinese regering op komst? De Chinese economie groeide in het tweede kwartaal met 7,6 procent op jaarbasis. Dit is het laagste cijfer in 3 jaar. Toch werd het groeicijfer door de markt als een meevaller geïnterpreteerd want door sommige economen en analisten werd erger verwacht. De groei van de industriële productie vertraagde tot 9,5 procent tegenover 11,6 procent in het eerste kwartaal. In de loop van deze week zal het Chinese kabinet volgens Royal Bank of Scotland nieuwe maatregelen aankondigen die de groei moeten stimuleren. De hoop op nieuwe initiatieven, zowel op het monetaire vlak als qua nieuwe infrastructuurinvesteringen, duwde ook de grondstoffenprijzen hoger.