De belangrijkste indices winnen ongeveer een half procent, op de valutamarkten doet de euro weer een grote sprong voorwaarts.

Voor alle oplossingen van de Cypriotische problemen geldt dat een substantieel deel ervan door de Cyprioten zelf zal moeten worden opgebracht, omdat de staatsschuld anders tot onhoudbare niveaus zou oplopen.

Een lening van € 17 miljard door de eurozone zou volgens ABN Amro de staatsschuld bijvoorbeeld met 100%-punt verhogen tot circa 185% van het Bruto Binnenlands Product.

Vandaar dat de eurogroep heeft geëist dat een kleine € 6 miljard van Cyprus zelf dient te komen (in het eerste voorstel via een belasting op deposito's

De belangrijkste indices winnen ongeveer een half procent, op de valutamarkten doet de euro weer een grote sprong voorwaarts. Voor alle oplossingen van de Cypriotische problemen geldt dat een substantieel deel ervan door de Cyprioten zelf zal moeten worden opgebracht, omdat de staatsschuld anders tot onhoudbare niveaus zou oplopen. Een lening van € 17 miljard door de eurozone zou volgens ABN Amro de staatsschuld bijvoorbeeld met 100%-punt verhogen tot circa 185% van het Bruto Binnenlands Product. Vandaar dat de eurogroep heeft geëist dat een kleine € 6 miljard van Cyprus zelf dient te komen (in het eerste voorstel via een belasting op deposito's