Door de "shut down" van de Overheidsdiensten zijn er o.a. ook geen officiële cijfers beschikbaar over de evolutie van de werkgelegenheid en deze evolutie vormt precies het voornaamste criterium voor een eventuele beleidswijziging. Goed nieuws is dat voor obligatiebeleggers, want voor de LT rentetarieven wordt zo een dankbaar adempauze ingelast.

De meest recente indicatoren, zoals de ISM voor de dienstensector, duiden daarenboven weliswaar nog op een belangrijke groei maar de versnelling die in de voorafgaande periodes werd vastgesteld lijkt nu toch wat getemperd. Ook hieruit wordt afgeleid dat een onmiddellijke ingreep in de monetaire politiek niet nodig is.

Bovendien is in de afgelopen uren de hoop op een oplossing voor de shutdown toegenomen, wat zich vertaalt in een stevige stijging van de koersen op de Europese beurzen. In het geval van de Euro Stoxx 50 loopt de winst zelfs op tot ruim anderhalf procent.

Door de "shut down" van de Overheidsdiensten zijn er o.a. ook geen officiële cijfers beschikbaar over de evolutie van de werkgelegenheid en deze evolutie vormt precies het voornaamste criterium voor een eventuele beleidswijziging. Goed nieuws is dat voor obligatiebeleggers, want voor de LT rentetarieven wordt zo een dankbaar adempauze ingelast. De meest recente indicatoren, zoals de ISM voor de dienstensector, duiden daarenboven weliswaar nog op een belangrijke groei maar de versnelling die in de voorafgaande periodes werd vastgesteld lijkt nu toch wat getemperd. Ook hieruit wordt afgeleid dat een onmiddellijke ingreep in de monetaire politiek niet nodig is. Bovendien is in de afgelopen uren de hoop op een oplossing voor de shutdown toegenomen, wat zich vertaalt in een stevige stijging van de koersen op de Europese beurzen. In het geval van de Euro Stoxx 50 loopt de winst zelfs op tot ruim anderhalf procent.