De daling van de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering, de zogenaamde jobless claims, tot 340.000 laat verhopen dat ook de werkloosheidscijfers morgen in positieve zin kunnen verrassen. De jobless claims bevinden zich nu op het laagste niveau sinds 2008.

Dit kan betekenen dat de bedrijven minder snel werknemers ontslaan, maar ook dat meer Amerikanen het hebben opgegeven om naar een nieuwe job te zoeken. In ieder geval is er nog werk aan de winkel, het probleem van de werkloosheid is in de VS zeker nog niet opgelost.

De daling van de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering, de zogenaamde jobless claims, tot 340.000 laat verhopen dat ook de werkloosheidscijfers morgen in positieve zin kunnen verrassen. De jobless claims bevinden zich nu op het laagste niveau sinds 2008. Dit kan betekenen dat de bedrijven minder snel werknemers ontslaan, maar ook dat meer Amerikanen het hebben opgegeven om naar een nieuwe job te zoeken. In ieder geval is er nog werk aan de winkel, het probleem van de werkloosheid is in de VS zeker nog niet opgelost.