De S&P 500 krijgt op zijn beurt de kaap van 1500 punten in het vizier. De ondertoon wordt positief beïnvloed door de verwachting dat de Amerikaanse centrale bank haar maandelijkse inkopen van obligaties zal verhogen tot 45 miljard dollar. Daardoor zal de balans van de FED aangroeien tot bijna 4000 miljard dollar.

48 van de 49 door Bloomberg ondervraagde analisten is van mening dat de centrale bank haar programma voor inkoop van obligaties zal uitbreiden. In oktober werd dat voorstel al naar voren aangeschoven, waarbij een uitbreiding werd aangekondigd tenzij de arbeidsmarkt substantieel zou verbeteren.

De S&P 500 krijgt op zijn beurt de kaap van 1500 punten in het vizier. De ondertoon wordt positief beïnvloed door de verwachting dat de Amerikaanse centrale bank haar maandelijkse inkopen van obligaties zal verhogen tot 45 miljard dollar. Daardoor zal de balans van de FED aangroeien tot bijna 4000 miljard dollar. 48 van de 49 door Bloomberg ondervraagde analisten is van mening dat de centrale bank haar programma voor inkoop van obligaties zal uitbreiden. In oktober werd dat voorstel al naar voren aangeschoven, waarbij een uitbreiding werd aangekondigd tenzij de arbeidsmarkt substantieel zou verbeteren.