De economische ontwikkeling in de rest van de Eurozone blijft volgens professor Stefan Duchateau ronduit zwak en zijn enkel van aard om uit de recessiezone te blijven- met uitzondering van Italië dat opnieuw in de rode cijfers duikt wat betreft economische groei.

Op zich is dat geen ramp natuurlijk, want de voornaamste gevaren, zoals een nieuwe financiële crisis in de bankensector of het hervallen van de Eurozone in een existentiële crisis zoals in 2011, lijken momenteel nog voldoende onder controle.

De recente ontaarding van de Portugese BES-bank veroorzaakte relatief weinig deining, terwijl de gunstige ontwikkeling van de lopende rekeningen van en het doorgezette besparingsbeleid in de Zuiderse landen nog steeds voldoende vertouwen weten op te wekken. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De economische ontwikkeling in de rest van de Eurozone blijft volgens professor Stefan Duchateau ronduit zwak en zijn enkel van aard om uit de recessiezone te blijven- met uitzondering van Italië dat opnieuw in de rode cijfers duikt wat betreft economische groei. Op zich is dat geen ramp natuurlijk, want de voornaamste gevaren, zoals een nieuwe financiële crisis in de bankensector of het hervallen van de Eurozone in een existentiële crisis zoals in 2011, lijken momenteel nog voldoende onder controle. De recente ontaarding van de Portugese BES-bank veroorzaakte relatief weinig deining, terwijl de gunstige ontwikkeling van de lopende rekeningen van en het doorgezette besparingsbeleid in de Zuiderse landen nog steeds voldoende vertouwen weten op te wekken. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.