Antonio Garcia Pascual, chief euro area economist bij Barclays Investment Bank, is van mening dat het inderdaad wat beter gaat, maar dat het nog veel te vroeg is om victorie te kraaien. Het Spaans BBP zou dit jaar met 1,70% kunnen krimpen, in plaats met de eerder verwachte 2%.

Sommige analisten verwachten voor volgend jaar opnieuw groei, waarbij nogal eens een cijfer omtrent een groei van het BBP met 0,40% naar voren wordt geschoven. Maar de zwakke economie in een aantal buurlanden zou de exportmogelijkheden hypotheceren, waardoor de Spaanse economie volgend jaar opnieuw zou krimpen in plaats van te groeien.

Antonio Garcia Pascual, chief euro area economist bij Barclays Investment Bank, is van mening dat het inderdaad wat beter gaat, maar dat het nog veel te vroeg is om victorie te kraaien. Het Spaans BBP zou dit jaar met 1,70% kunnen krimpen, in plaats met de eerder verwachte 2%. Sommige analisten verwachten voor volgend jaar opnieuw groei, waarbij nogal eens een cijfer omtrent een groei van het BBP met 0,40% naar voren wordt geschoven. Maar de zwakke economie in een aantal buurlanden zou de exportmogelijkheden hypotheceren, waardoor de Spaanse economie volgend jaar opnieuw zou krimpen in plaats van te groeien.