Hoog tijd dat toedienen van monetaire rilatine wordt stopgezet, aldus Fisher. Dat mag echter niet te plots gebeuren, zoniet dreigt het cold turkey-effect op te treden. Dat betekent dat de economie plots zou moeten afkicken en dat is volgens de centrale bankier geen goed idee.

Anderzijds moet de FED opletten dat de financiële markten niet té afhankelijk worden van externe stimuli. Fisher beseft dat het een moeilijke evenwichtsoefening belooft te worden, want de werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten daalt veel minder snel dan in deze fase van het economisch herstel mag worden verwacht.

Hoog tijd dat toedienen van monetaire rilatine wordt stopgezet, aldus Fisher. Dat mag echter niet te plots gebeuren, zoniet dreigt het cold turkey-effect op te treden. Dat betekent dat de economie plots zou moeten afkicken en dat is volgens de centrale bankier geen goed idee. Anderzijds moet de FED opletten dat de financiële markten niet té afhankelijk worden van externe stimuli. Fisher beseft dat het een moeilijke evenwichtsoefening belooft te worden, want de werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten daalt veel minder snel dan in deze fase van het economisch herstel mag worden verwacht.