Een steile beursklim, zoals de meeste Europese beurzen recentelijk lieten zien, biedt immers slechts een tijdig verhaal, binnen de context van blijvend afkalvende bedrijfswinsten.

Deze lakmoestest kan nog wat worden uitgesteld maar het wordt wel tijd dat de economische prognoses voor 2014 de impulsen beginnen om te zetten in effectieve verbeteringen.

Azië houdt naar recente- maar intussen goede- gewoonte de wereldeconomie recht. Vooral de perifere landen rond China leveren een substantiële bijdrage, terwijl in Japan de hoop groeit dat men eindelijk uit het deflatiedal te klimmen, dat nu al meer dan één generatie de binnenlandse Japanse economische groei op een bedroevend laag peil heeft gehouden.

Een steile beursklim, zoals de meeste Europese beurzen recentelijk lieten zien, biedt immers slechts een tijdig verhaal, binnen de context van blijvend afkalvende bedrijfswinsten. Deze lakmoestest kan nog wat worden uitgesteld maar het wordt wel tijd dat de economische prognoses voor 2014 de impulsen beginnen om te zetten in effectieve verbeteringen. Azië houdt naar recente- maar intussen goede- gewoonte de wereldeconomie recht. Vooral de perifere landen rond China leveren een substantiële bijdrage, terwijl in Japan de hoop groeit dat men eindelijk uit het deflatiedal te klimmen, dat nu al meer dan één generatie de binnenlandse Japanse economische groei op een bedroevend laag peil heeft gehouden.