Het bankroet van deze aanpak is in de afgelopen dagen gebleken. Zodra de Amerikaanse centrale bank haar steunmaatregelen wou afbouwen, gingen de poppen op de valutamarkten weer aan het dansen. Het is hoog tijd dat er ingrijpende hervormingen komen in de geïndustrialiseerde landen in plaats van ad hoc maatregelen.

De regeringen zouden zich moeten aanpassen aan de marktomstandigheden, zoals bijvoorbeeld de afname en de veroudering van de bevolking. In veel landen is de arbeidsmarkt te weinig flexibel, zijn de sociale uitkeringen veel te royaal, de belastingen te hoog en hebben de overheden te veel schulden aangegaan.

Het bankroet van deze aanpak is in de afgelopen dagen gebleken. Zodra de Amerikaanse centrale bank haar steunmaatregelen wou afbouwen, gingen de poppen op de valutamarkten weer aan het dansen. Het is hoog tijd dat er ingrijpende hervormingen komen in de geïndustrialiseerde landen in plaats van ad hoc maatregelen. De regeringen zouden zich moeten aanpassen aan de marktomstandigheden, zoals bijvoorbeeld de afname en de veroudering van de bevolking. In veel landen is de arbeidsmarkt te weinig flexibel, zijn de sociale uitkeringen veel te royaal, de belastingen te hoog en hebben de overheden te veel schulden aangegaan.