Richard Ross, Global Technical Strategist voor Auerbach Grayson, is van mening dat alleszins op korte termijn de vooruitzichten voor het goud er maar belabberd uitzien. Ross wijst er op dat de goudprijs er niet in is geslaagd om uit te breken boven het 150-daags gemiddelde.

Dat is voor elke technische analist een teken van zwakte. Maar is meer: het opduiken van een hoofd- en schouderformatie kan de goudprijs verder naar omlaag duwen. De terugval uit een dergelijke formatie kan bij het goud nog een aanzienlijk baisse-potentieel vrijmaken.

Richard Ross, Global Technical Strategist voor Auerbach Grayson, is van mening dat alleszins op korte termijn de vooruitzichten voor het goud er maar belabberd uitzien. Ross wijst er op dat de goudprijs er niet in is geslaagd om uit te breken boven het 150-daags gemiddelde. Dat is voor elke technische analist een teken van zwakte. Maar is meer: het opduiken van een hoofd- en schouderformatie kan de goudprijs verder naar omlaag duwen. De terugval uit een dergelijke formatie kan bij het goud nog een aanzienlijk baisse-potentieel vrijmaken.