Het land onderhandeld met beide organisaties over een reddingsplan, maar die onderhandelingen zijn eerder deze week afgesprongen. De regering van eerste minister Viktor Orban weigert toegevingen te doen wat verdere besparingen betreft.

Minister van economie Gyorgy Matolcsy is van mening dat op termijn een nieuwe overeenkomst kan worden bereikt wat betreft het steunplan. Dat plan heeft een waarde van 20 miljard euro.

Orban verklaarde zelfbewust dat Hongarije zichzelf zal kunnen financieren, maar Peter Attard Montalto van Nomura twijfelt daaraan.

De minste crisis op de financiële markten kan de risico-aversie opnieuw doen toenemen. Bovendien heeft Hongarije tijdens de vier laatste veilingen van staatspapier de beoogde bedragen niet kunnen opnemen.

Het land onderhandeld met beide organisaties over een reddingsplan, maar die onderhandelingen zijn eerder deze week afgesprongen. De regering van eerste minister Viktor Orban weigert toegevingen te doen wat verdere besparingen betreft. Minister van economie Gyorgy Matolcsy is van mening dat op termijn een nieuwe overeenkomst kan worden bereikt wat betreft het steunplan. Dat plan heeft een waarde van 20 miljard euro. Orban verklaarde zelfbewust dat Hongarije zichzelf zal kunnen financieren, maar Peter Attard Montalto van Nomura twijfelt daaraan. De minste crisis op de financiële markten kan de risico-aversie opnieuw doen toenemen. Bovendien heeft Hongarije tijdens de vier laatste veilingen van staatspapier de beoogde bedragen niet kunnen opnemen.