Moeten we nu van PIGGHS in plaats van PIGGS spreken? Bij die PIGGS is de letter H voor Hongarije toegevoerd aan de P van Portugal, twee I's voor Ierland en Italië, de G van Griekenland en de S van Spanje.

Vassili Serebriakov, currency strateeg bij Wells Fargo in New York, is van mening dat een en ander op de koers van de euro gaat blijven wegen. Die kan in snel tempo terugvallen richting 1,16 euro.

Volgens Serebriakov is de situatie van Hongarije niet te vergelijken met die van Griekenland, maar blijft waakzaamheid geboden. Het risico bestaat namelijk dat het virus ook andere Oost-Europese landen gaat aantasten, waardoor de sterkere Europese landen tot ingrijpen gedwongen worden.

Daardoor kan de situatie opnieuw gaan verslechteren. Dan Cook, senior market analIst bij IG Markets in Chicago, merkt op dat daardoor de banken opnieuw in de problemen dreigen te raken, want die hebben heel wat Oost-Europese staatsobligaties in portefeuille.

Moeten we nu van PIGGHS in plaats van PIGGS spreken? Bij die PIGGS is de letter H voor Hongarije toegevoerd aan de P van Portugal, twee I's voor Ierland en Italië, de G van Griekenland en de S van Spanje. Vassili Serebriakov, currency strateeg bij Wells Fargo in New York, is van mening dat een en ander op de koers van de euro gaat blijven wegen. Die kan in snel tempo terugvallen richting 1,16 euro. Volgens Serebriakov is de situatie van Hongarije niet te vergelijken met die van Griekenland, maar blijft waakzaamheid geboden. Het risico bestaat namelijk dat het virus ook andere Oost-Europese landen gaat aantasten, waardoor de sterkere Europese landen tot ingrijpen gedwongen worden. Daardoor kan de situatie opnieuw gaan verslechteren. Dan Cook, senior market analIst bij IG Markets in Chicago, merkt op dat daardoor de banken opnieuw in de problemen dreigen te raken, want die hebben heel wat Oost-Europese staatsobligaties in portefeuille.