Julian Thompson, co-manager van het Threadneedle Emerging Markets fonds in Londen, is van mening dat de problemen met Hongarije vooral de aandacht op de grootste probleemgevallen vestigen.

Hongarije is eigenlijk maar bijzaak, Spanje is veel belangrijker. De Spaanse vastgoedzeepbel is nog niet doorprikt en zal op middellange termijn op de koers van de euro blijven wegen.

Volgens Thompson wordt steeds duidelijker dat Europa economisch en financieel een puinhoop is geworden.

Aanhoudende zwakte in Europa zal het de Amerikaanse economie moeilijker maken om het herstel verder te zetten.

Thompson maakt zich echter niet in het minst zorgen over een koers van de euro onder het niveau van 1,20 dollar, gezien de historische range voor de eurokoers 1,10 tot 1,30 dollar bedraagt. De stijging van de afgelopen jaren kan eerder als een anomalie worden bestempeld.

Julian Thompson, co-manager van het Threadneedle Emerging Markets fonds in Londen, is van mening dat de problemen met Hongarije vooral de aandacht op de grootste probleemgevallen vestigen. Hongarije is eigenlijk maar bijzaak, Spanje is veel belangrijker. De Spaanse vastgoedzeepbel is nog niet doorprikt en zal op middellange termijn op de koers van de euro blijven wegen. Volgens Thompson wordt steeds duidelijker dat Europa economisch en financieel een puinhoop is geworden. Aanhoudende zwakte in Europa zal het de Amerikaanse economie moeilijker maken om het herstel verder te zetten. Thompson maakt zich echter niet in het minst zorgen over een koers van de euro onder het niveau van 1,20 dollar, gezien de historische range voor de eurokoers 1,10 tot 1,30 dollar bedraagt. De stijging van de afgelopen jaren kan eerder als een anomalie worden bestempeld.