EU en IMF willen dat Hongarije meer bespaart en daar lijkt het land niet echt oren naar te hebben. Vooral op het vlak van uitgaven worden van Hongarije extra besparingen verwacht, kwestie van het deficiet weer in evenwicht te krijgen.

Het afspringen van de onderhandelingen is een serieuze slag voor de regering Orban, die alle moeite heeft gedaan om het vertrouwen van de financiële markten te herwinnen.

De vrees voor een crisis vergelijkbaar met de Griekse heeft vorige maand de koers van de forint al met 4,60% doen dalen tegenover de euro. Ook vandaag wordt een koersdaling voor de forint verwacht.

Peter Attard Montalto, econoom bij Nomura International Plc in Londen, sprak van een verklaring die naar IMF-normen tamelijk vernietigend was. De reikwijdte van de zaak kan dan ook wel eens verder reiken dan tot dusver wordt aangenomen.

De voorgangers van Orban hebben het tekort op de begroting teruggedrongen van 9,30% naar 3,80%, maar voor dit jaar wordt opnieuw een tekort van 4,10% in het vooruitzicht gesteld.

EU en IMF willen dat Hongarije meer bespaart en daar lijkt het land niet echt oren naar te hebben. Vooral op het vlak van uitgaven worden van Hongarije extra besparingen verwacht, kwestie van het deficiet weer in evenwicht te krijgen. Het afspringen van de onderhandelingen is een serieuze slag voor de regering Orban, die alle moeite heeft gedaan om het vertrouwen van de financiële markten te herwinnen. De vrees voor een crisis vergelijkbaar met de Griekse heeft vorige maand de koers van de forint al met 4,60% doen dalen tegenover de euro. Ook vandaag wordt een koersdaling voor de forint verwacht. Peter Attard Montalto, econoom bij Nomura International Plc in Londen, sprak van een verklaring die naar IMF-normen tamelijk vernietigend was. De reikwijdte van de zaak kan dan ook wel eens verder reiken dan tot dusver wordt aangenomen. De voorgangers van Orban hebben het tekort op de begroting teruggedrongen van 9,30% naar 3,80%, maar voor dit jaar wordt opnieuw een tekort van 4,10% in het vooruitzicht gesteld.