De echte reden waarom het goud in 2013 zo zwak presteerde is dat 500 ton goud werd onttrokken aan ETF's, de beursgenoteerde beleggingsfondsen die in goud beleggen. Dat goud werd gedumpt op de markt, honderden tonnen goud werd door de Chinezen opgekocht.

Dat goud is voorgoed van de markt verdwenen, want Rickards verwacht dat de Chinezen het 300 jaar of daaromtrent in hun kluizen opgeslagen zullen houden. Als gevolg van het verdwijnen van de markt van grote hoeveelheden goud kan de goudprijs uiteindelijk alleen maar stijgen.

De echte reden waarom het goud in 2013 zo zwak presteerde is dat 500 ton goud werd onttrokken aan ETF's, de beursgenoteerde beleggingsfondsen die in goud beleggen. Dat goud werd gedumpt op de markt, honderden tonnen goud werd door de Chinezen opgekocht. Dat goud is voorgoed van de markt verdwenen, want Rickards verwacht dat de Chinezen het 300 jaar of daaromtrent in hun kluizen opgeslagen zullen houden. Als gevolg van het verdwijnen van de markt van grote hoeveelheden goud kan de goudprijs uiteindelijk alleen maar stijgen.