Het TARP-programma was echter vooral gericht op die grootbanken en de vrees neemt nu toe dat de kleinere banken het gelag zullen moeten betalen. Die kleine banken hebben moeite om het ontvangen steungeld terug te betalen.

De beursgenoteerde banken slagen er bovendien nog nauwelijks in om hun dividenden uit te betalen. Alles wijst er op dat de problemen in de banksector nog niet achter de rug zijn.

Verwacht wordt dat honderden kleine banken tegen het einde van volgend jaar failliet zullen gaan. Vooral de hoge werkloosheid en de problemen met kredieten voor commercieel vastgoed zijn de sector een blok aan het been.

Vooral de 690 kleine banken die overheidssteun ontvingen, zijn er slecht aan toe. Eén op zeven heef alle moeite om het dividend uit te betalen. Die kleine banken spelen wel een belangrijke rol bij de financiering van KMO's.

Het TARP-programma was echter vooral gericht op die grootbanken en de vrees neemt nu toe dat de kleinere banken het gelag zullen moeten betalen. Die kleine banken hebben moeite om het ontvangen steungeld terug te betalen. De beursgenoteerde banken slagen er bovendien nog nauwelijks in om hun dividenden uit te betalen. Alles wijst er op dat de problemen in de banksector nog niet achter de rug zijn. Verwacht wordt dat honderden kleine banken tegen het einde van volgend jaar failliet zullen gaan. Vooral de hoge werkloosheid en de problemen met kredieten voor commercieel vastgoed zijn de sector een blok aan het been. Vooral de 690 kleine banken die overheidssteun ontvingen, zijn er slecht aan toe. Eén op zeven heef alle moeite om het dividend uit te betalen. Die kleine banken spelen wel een belangrijke rol bij de financiering van KMO's.