De werkloosheid loopt torenhoog op, de criminaliteit vliegt door het plafond en overal heerst armoede en wanhoop. Detroit was ooit een zeer welvarende stad, met dankzij de auto-industrie het hoogste inkomen per hoofd van de bevolking van gans het grondgebied van de Verenigde Staten.

Inmiddels is de stad in snel tempo aan het afzakken tot de status van ruïne. De volgende in het rijtje dreigt Camden in de staat New Jersey te worden, maar nog honderden andere Amerikaanse steden boeren in sneltreinvaart achteruit. Wat in de VS aan het gebeuren is, kan in een volgende fase ook in Europa gebeuren.

De werkloosheid loopt torenhoog op, de criminaliteit vliegt door het plafond en overal heerst armoede en wanhoop. Detroit was ooit een zeer welvarende stad, met dankzij de auto-industrie het hoogste inkomen per hoofd van de bevolking van gans het grondgebied van de Verenigde Staten. Inmiddels is de stad in snel tempo aan het afzakken tot de status van ruïne. De volgende in het rijtje dreigt Camden in de staat New Jersey te worden, maar nog honderden andere Amerikaanse steden boeren in sneltreinvaart achteruit. Wat in de VS aan het gebeuren is, kan in een volgende fase ook in Europa gebeuren.