Italië heeft twee opeenvolgende recessies achter de rug. Volgens Panetta is het, gezien de moeilijke economische situatie, het hoog tijd is dat de banken hun balans op orde zetten. De centrale bank onderzoekt momenteel een aantal afschrijvingen die door de banken werden gedaan.

Het is belangrijk dat de banken het vertrouwen van het buitenland behouden, in zoverre dat ze zich aan een lage kostprijs extern kunnen blijven financieren.

Economisch gezien blijft de situatie penibel, voor het de tweede helft van dit jaar wordt geen economische groei verwacht.

Italië heeft twee opeenvolgende recessies achter de rug. Volgens Panetta is het, gezien de moeilijke economische situatie, het hoog tijd is dat de banken hun balans op orde zetten. De centrale bank onderzoekt momenteel een aantal afschrijvingen die door de banken werden gedaan. Het is belangrijk dat de banken het vertrouwen van het buitenland behouden, in zoverre dat ze zich aan een lage kostprijs extern kunnen blijven financieren. Economisch gezien blijft de situatie penibel, voor het de tweede helft van dit jaar wordt geen economische groei verwacht.