De nettowinst per aandeel bedroeg USD 0,74, waar was uitgegaan van 0,70. Het gemiddelde bedrag per transactie steeg 2,9% tot USD 54,55 terwijl het aankoopvolume ook toenam.

Home Depot heeft de omzetgroei voor het hele jaar opwaarts bijgesteld naar 5,2% van 4,6%. De winst per aandeel wordt geraamd op USD 3,03, tegen eerder USD 2,95.

Dit kwartaal wil het bedrijf voor USD 700 miljoen aan eigen aandelen inkopen. Daarmee is dit jaar voor bijna EUR 4 miljard aan eigen aandelen teruggekocht.

Omzet al zes kwartalen op rij gestegen

De omzet van de Amerikaanse bouwketen Home Depot is voor het zesde kwartaal op rij gestegen dankzij het herstel van de Amerikaanse woningmarkt.

Ook de ravage die orkaan Sandy heeft aangericht draagt positief bij aan de omzet van bouwmaterialen. Orkaan Irene bracht vorig jaar USD 360 miljoen extra in het laatje.

De analisten van ABN Amro denken dat de opwaarts bijgestelde verwachtingen het gevolg zijn van een beter dan verwacht derde kwartaal en orkaan Sandy.

De bedrijfsresultaten overtuigen aan alle kanten, maar door de hoge waardering van het aandeel komen de analisten van de bank niet in actie. Zij handhaven hun opinie houden.

De nettowinst per aandeel bedroeg USD 0,74, waar was uitgegaan van 0,70. Het gemiddelde bedrag per transactie steeg 2,9% tot USD 54,55 terwijl het aankoopvolume ook toenam. Home Depot heeft de omzetgroei voor het hele jaar opwaarts bijgesteld naar 5,2% van 4,6%. De winst per aandeel wordt geraamd op USD 3,03, tegen eerder USD 2,95. Dit kwartaal wil het bedrijf voor USD 700 miljoen aan eigen aandelen inkopen. Daarmee is dit jaar voor bijna EUR 4 miljard aan eigen aandelen teruggekocht. Omzet al zes kwartalen op rij gestegenDe omzet van de Amerikaanse bouwketen Home Depot is voor het zesde kwartaal op rij gestegen dankzij het herstel van de Amerikaanse woningmarkt. Ook de ravage die orkaan Sandy heeft aangericht draagt positief bij aan de omzet van bouwmaterialen. Orkaan Irene bracht vorig jaar USD 360 miljoen extra in het laatje. De analisten van ABN Amro denken dat de opwaarts bijgestelde verwachtingen het gevolg zijn van een beter dan verwacht derde kwartaal en orkaan Sandy. De bedrijfsresultaten overtuigen aan alle kanten, maar door de hoge waardering van het aandeel komen de analisten van de bank niet in actie. Zij handhaven hun opinie houden.