De socialist Francois Hollande kon rekenen op 28,60% van de stemmen, tegen 27,10% voor de conservatieve president Nicolas Sarkozy. Eigenlijk blijven allen mogelijkheden open wat zondag 6 mei betreft, de dag waar de tweede ronde van de verkiezingen uiteindelijk de president zal moeten aanwijzen.

Gespecialiseerde bedrijven als CSA en Harris Interactive organiseerden na de verkiezingen meteen polls en die wijzen voor een ruime overwinning van Hollande op 6 mei. Deze zou 56% van de Fransen achter zich krijgen, Nicolas Sarkozy uiteindelijk slechts 44%.

Weinig verandering op de obligatiemarkten

Uiteindelijk veranderde er als gevolg van de fall-out van de verkiezingsuitslag weinig rond de Franse obligaties, van forse koersbewegingen was zeker geen sprake. Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie bedroeg vandaag bij het slot van de handel 3,06%, of 3 basispunten minder dan het slotniveau van afgelopen vrijdag.

Het rendement op de 2-jarige staatsobligatie bleef anderzijds vrijwel ongewijzigd op 0,93%. Anderzijds nam de spread tussen Franse en Duitse staatsobligaties opnieuw toe, meer bepaald met 2 basispunten tot 141 basispunten. Op 20 april bereikte die spread op 149 basispunten het hoogste niveau sinds 20 april.

De socialist Francois Hollande kon rekenen op 28,60% van de stemmen, tegen 27,10% voor de conservatieve president Nicolas Sarkozy. Eigenlijk blijven allen mogelijkheden open wat zondag 6 mei betreft, de dag waar de tweede ronde van de verkiezingen uiteindelijk de president zal moeten aanwijzen. Gespecialiseerde bedrijven als CSA en Harris Interactive organiseerden na de verkiezingen meteen polls en die wijzen voor een ruime overwinning van Hollande op 6 mei. Deze zou 56% van de Fransen achter zich krijgen, Nicolas Sarkozy uiteindelijk slechts 44%. Weinig verandering op de obligatiemarkten Uiteindelijk veranderde er als gevolg van de fall-out van de verkiezingsuitslag weinig rond de Franse obligaties, van forse koersbewegingen was zeker geen sprake. Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie bedroeg vandaag bij het slot van de handel 3,06%, of 3 basispunten minder dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. Het rendement op de 2-jarige staatsobligatie bleef anderzijds vrijwel ongewijzigd op 0,93%. Anderzijds nam de spread tussen Franse en Duitse staatsobligaties opnieuw toe, meer bepaald met 2 basispunten tot 141 basispunten. Op 20 april bereikte die spread op 149 basispunten het hoogste niveau sinds 20 april.