Maar wat dacht de buitenwereld van het optreden van de president? ING sprak van een belangrijk moment omdat ditmaal de indruk werd gegeven dat het de president menens is. Verwacht mag worden dat hij in de toekomst nog andere initiatieven zal aankondigen.

Op basis van het verleden kan aangenomen worden dat de meeste maatregelen in de trend van lange onderhandelingen met de sociale partners zullen belanden. Alle betrokken partijen zullen opnieuw hun zegje willen hebben, met als gevolg dat er uiteindelijk weinig of niets zal gebeuren.

Maar wat dacht de buitenwereld van het optreden van de president? ING sprak van een belangrijk moment omdat ditmaal de indruk werd gegeven dat het de president menens is. Verwacht mag worden dat hij in de toekomst nog andere initiatieven zal aankondigen. Op basis van het verleden kan aangenomen worden dat de meeste maatregelen in de trend van lange onderhandelingen met de sociale partners zullen belanden. Alle betrokken partijen zullen opnieuw hun zegje willen hebben, met als gevolg dat er uiteindelijk weinig of niets zal gebeuren.