In republikeinse kringen in de Verenigde Staten werd Barack Obama meteen vergeleken met Hollande, de media spraken er van de "The Socialist Twins". Daarbij werd over het hoofd gezien dat de voorgestelde belasting op de superrijken eigenlijk niet veel voorstelt.

Niet meer dan 1.000 gezinnen worden geraakt

Francois Hollande's belastingen op de rijken is niet veel meer dan een show die voor de buitenwereld wordt opgevoerd, in de praktijk worden slechts een 1000-tal gezinnen geraakt.

Hollande heeft echter dringend behoefte aan positieve pers nu hij van zijn verkiezingsbeloften nog niet veel heeft kunnen inlossen.

Zowel Les Echos als Le Figaro worden alleen zij geraakt hebben die een inkomen hebben van meer dan 2 miljoen euro. Het is deze categorie van Fransen die een heffing van 75% dreigt te moeten betalen.

De kranten stippen daarbij duidelijk aan de belasting betrekking heeft op inkomen en niet op beleggingen. De supperrijke Fransen leven echter hoofdzakelijk van hun beleggingen en niet van hun inkomen.

In republikeinse kringen in de Verenigde Staten werd Barack Obama meteen vergeleken met Hollande, de media spraken er van de "The Socialist Twins". Daarbij werd over het hoofd gezien dat de voorgestelde belasting op de superrijken eigenlijk niet veel voorstelt. Niet meer dan 1.000 gezinnen worden geraakt Francois Hollande's belastingen op de rijken is niet veel meer dan een show die voor de buitenwereld wordt opgevoerd, in de praktijk worden slechts een 1000-tal gezinnen geraakt. Hollande heeft echter dringend behoefte aan positieve pers nu hij van zijn verkiezingsbeloften nog niet veel heeft kunnen inlossen. Zowel Les Echos als Le Figaro worden alleen zij geraakt hebben die een inkomen hebben van meer dan 2 miljoen euro. Het is deze categorie van Fransen die een heffing van 75% dreigt te moeten betalen. De kranten stippen daarbij duidelijk aan de belasting betrekking heeft op inkomen en niet op beleggingen. De supperrijke Fransen leven echter hoofdzakelijk van hun beleggingen en niet van hun inkomen.