Dat kostenvoordeel is echter als sneeuw voor de zon verdwenen, dit als gevolg van de combinatie van een aantal factoren.

In de Verenigde Staten heeft de doorbraak van schalie-olie en -gas de energieprijzen onder druk gezet, terwijl de Duitse bedrijven kunnen genieten van fiscale voordelen wat het energiegebruik betreft. Bovendien zijn er in Frankrijk zelf veel problemen met de bestaande centrales.

De kerncentrales van Electricite de France moeten ten koste van miljarden dollars opgeknapt worden op een moment dat wordt gekozen voor duurdere hernieuwbare energie.

Hollande krijgt nu dus ook tegenwind vanuit hoek van de energievoorziening, waardoor zijn strijd om de Franse economie op het juiste pad te krijgen alsmaar moeilijker wordt.

Dat kostenvoordeel is echter als sneeuw voor de zon verdwenen, dit als gevolg van de combinatie van een aantal factoren. In de Verenigde Staten heeft de doorbraak van schalie-olie en -gas de energieprijzen onder druk gezet, terwijl de Duitse bedrijven kunnen genieten van fiscale voordelen wat het energiegebruik betreft. Bovendien zijn er in Frankrijk zelf veel problemen met de bestaande centrales. De kerncentrales van Electricite de France moeten ten koste van miljarden dollars opgeknapt worden op een moment dat wordt gekozen voor duurdere hernieuwbare energie. Hollande krijgt nu dus ook tegenwind vanuit hoek van de energievoorziening, waardoor zijn strijd om de Franse economie op het juiste pad te krijgen alsmaar moeilijker wordt.