Hollande bindt daarmee de strijd aan met de Europese Centrale Bank, want hij verklaarde onomwonden dat de euro een instrument kan zijn dat de export stimuleert, precies zoals de Verenigde Staten en China respectievelijk de dollar en de yuan gebruiken om hun economie te stimuleren.

Hollande dreigt ook op ramkoers met Duitsland te raken, een land dat er voor bekend staat om de marktkrachten hun werk te laten doen bij het bepalen van een wisselkoers. De Fransman is voorstander om voor de middellange termijn een objectief vast te stellen wat de koers van de euro betreft.

Hollande bindt daarmee de strijd aan met de Europese Centrale Bank, want hij verklaarde onomwonden dat de euro een instrument kan zijn dat de export stimuleert, precies zoals de Verenigde Staten en China respectievelijk de dollar en de yuan gebruiken om hun economie te stimuleren. Hollande dreigt ook op ramkoers met Duitsland te raken, een land dat er voor bekend staat om de marktkrachten hun werk te laten doen bij het bepalen van een wisselkoers. De Fransman is voorstander om voor de middellange termijn een objectief vast te stellen wat de koers van de euro betreft.