Het researchbureau Dalbar voerde een uitgebreide studie uit over de impact van het bedrag van de beleggers op aandelenreturns op lange termijn, waarbij de S&P 500 als graadmeter werd gebruikt.

Een belegging in de BEL 20 over een periode van 20 jaar zou gemiddeld 8% op jaarbasis opgeleverd hebben. Er zullen volgens Dalbar niet zo beleggers zijn die een dergelijk rendement gerealiseerd hebben.

Aanleiding is dat er nog altijd te veel beleggingsfouten worden gemaakt. Amerikanen luisteren te veel naar figuren als Jim Cramer en vergeten de basisregel van de beurs: aandelen moeten laag gekocht en hoog verkocht worden.

De gemaakte fout is dat de beleggers regelmatig proberen winst te nemen op een bepaald aandeel, om vervolgens op een lager koersniveau weer in te stappen. Deze strategie is gedoemd om te mislukken.

Het researchbureau Dalbar voerde een uitgebreide studie uit over de impact van het bedrag van de beleggers op aandelenreturns op lange termijn, waarbij de S&P 500 als graadmeter werd gebruikt. Een belegging in de BEL 20 over een periode van 20 jaar zou gemiddeld 8% op jaarbasis opgeleverd hebben. Er zullen volgens Dalbar niet zo beleggers zijn die een dergelijk rendement gerealiseerd hebben. Aanleiding is dat er nog altijd te veel beleggingsfouten worden gemaakt. Amerikanen luisteren te veel naar figuren als Jim Cramer en vergeten de basisregel van de beurs: aandelen moeten laag gekocht en hoog verkocht worden. De gemaakte fout is dat de beleggers regelmatig proberen winst te nemen op een bepaald aandeel, om vervolgens op een lager koersniveau weer in te stappen. Deze strategie is gedoemd om te mislukken.